5 Temmuz 2011 Salı

Kayseriya Mantı Sarayı - Susurluk/Balıkesir


Geç keşfettim. Annemin yaptığı enfes mantıyı tutturan tek mantı. Ne yazık ki sadece mantı yemek için İstanbul'a çok uzak. Ancak Ege yolculuklarında uğrayabiliyoruz.

Fotoğraftaki tepsi mantısı favorim. Tepsi önce fırınlanıyor, arkasından domates soslu suyla haşlanıyor ve sarımsaklı yoğurt sosuyla da servis ediliyor. Tam istediğim gibi. Servis öncesi fotoğrafta görülen hali mantıya verilen önemin göstergesi. Burada bir önerim olacak. Önce yoğurtsuz servis edilmesini isteyin. Hatta yoğurdu ayrı servis etsinler, arzunuza göre ekleyin.

Diğer mantı çeşitleri de muhakkak denenmeli. Yağ mantısı, su mantısı. Onları henüz denemedim ama mükemmel olduklarından şüphem yok. Mantı dışındaki çeşitleri de herkesin beğenisine göre.

Susurluk'tan Balıkesir yönüne giderken hemen az ilerideki dönüşten rahatlıkla dönmek mümkün. Geçtim, kaçırdım diye üzülmek yok. Hatta uğramadan geçmek yanlış olur. Yemekten sonra biraz geriye doğru yol alınıp uygun kavşaklardan u dönüşü ile Balıkesir yönüne devam edebilirsiniz.

  • Sultan Çayırı Mevki Balikesir Yolu 7. Km Susurluk / BALIKESİR
  • TEL: 0266 871 52 33




1 yorum:

HAMZA PINAR dedi ki...

Kırklareli Bedensel engelliler basketbol kulubü olarak yol üstünde bulunan restoranta tesadüfen gittik. Özellikle personelin sıcak ilgisi ve mekanın dekorasyonu bizi hayran bıraktı.Bizzat mantının tadına baktık ve çok beğendik.. Enfes bir lezzet tıpkı köy evlerinde nenelerimizin elleriyle yaptığı mantı tadını aldık.. Orada olmaktan mutluluk duyduk. Bir daha yolumuz düşerse değil bizzat uğramayı düşünüyoruz.. HAMZA PINAR- ÜMİT BEBE Sevgilerimizle..:)))