28 Şubat 2009 Cumartesi

Yalova Restaurant - Çanakkale

Çanakkale’den geçerken Yalova Restoran’a uğramamak eksiklik. Hatta yolu Çanakkale’ye uzatıp, uğrama bahanesi yaratmalı bizim gibi.

Temiz, bakımlı, titiz bir mekan. Balık lokantalarının çoğunda bulamayacağınız tür balık ve deniz ürünlerinini hemen her zaman bulacağınız, başka zaman yüzüne bakmadığınız türlerin doğru pişirilip servis edildiğinde ne de güzel şeylere dönüştüğünü göreceğiniz bir yer. Uskumru’nun doğru şekilde yapıldığında ızgarasının da yeneceğini ve Zargana’nın alüminyum folyo’da dereotu ve tane karabiberle pişirilebileceğini burada gördük. Sert kabuklu deniz ürünlerinden deniz tarağı ve istiridye ailesinin salata ve fırında soslu servislerini burada tattık.

Büyük şehirlerdeki, turistik yörelerdeki açgözlü işletmecilerin uyguladığı yüksek fiyatları da beklemeyin. Memnuniyetiniz fiyatlara oranla oldukça yüksek olacak. On yıllara uzanan geçmişiyle mekan ve personel yönünden endişeniz olmasın.

Mekanın adı; kurucusunun en yakın arkadaşının köyü olan Çanakkale’nin Yalova Köyü’nden geliyor.

Sitesini de özellikle inceleyin. http://www.yalovarest.com/

Harita: http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=tr&geocode=&ie=UTF8&t=h&layer=x&g=%C3%A7anakkale&ll=40.14939,26.400254&spn=0.00187,0.004807&z=18

Hiç yorum yok: