22 Şubat 2009 Pazar

Kartanesi - Uludağ


2009 Ocak tatilimizi bu otelde yaptık. İyi planlanmış, iyi işletilemediğini düşündüğümüz, konumu fena olmayan Uludağ oteli. Basit eksikler giderilse pek ala hiç düşünmeyin gidin derim. Notlar:

- Açık büfe kalitesi ortanın altındaydı. 20 çeşit tatlıdan hiç biri standardı tutturamamıştı.
- Öğlen uykusu saatinde üst katımızdan gelen inşaat sesiyle uyandık. Resepsiyonla üç görüşme yaptık. Önerileri gürültüyü kesmek yerine odayı değiştirmek oldu.
- “sinema salonu” aslında tv salonu dışında bir şey değil. Havasız, bakımsız bir yer. Kaldığımız sürece hiçbir film gösterimi yapılmadı, yapılacağını belirten bir ilan da göremedik.
- Havuz ve jakuzi ısıtması yapılmamış, suları arıtılmamış, devirdaim gücü yetersizdi. Havuz çevresi de uzun zaman süpürülmemiş görüntüsü veriyordu.
- Birinci bölgede 10 TL olan kayak kirası kartanesi’nde 40 TL idi. Birinci bölgede ders saati boyunca kayak kirası ve skipass ücrete dahil, kartanesinde extra. Kar motosikletinin saati 150 TL
- Oteldeki iki şömine de kullanılmıyor, süs olarak bekliyorlar. Otelde şömine demek, içinde yanan odunlar demektir, bunlar öyle değil. Şöminecinin vitrinindeki gibiler.
- Otel odalarında bulmaya alışık olduğumuz terlik, kulak çubuğu, kibrit, dikiş seti vb. hiçbir şey yoktu. Yanımıza almadığımız için terliksiz dolaşmak zorunda kaldık. Banyo ve duşa sıvı sabun konmuş.
- Şarapların bir kadehini bitirmek bile zor, kullanılan zeytinyağı düşük kalite veya bir başka bitkisel sıvı yağ. Ana yemeklerin çoğu bol kepçe lokantası menüsünde rastlanan şeyler. Salçalı etler vb.
- Peynirli poğaçaların içinde peynirin ancak izi var.
- Fitness centerdeki aletlerin tümü bozuk veya çalışmaz durumda.
- Sabah saatlerinde lobide otururken üşüdük, ısınmak için görevlileri uyarmak gerekti.
- İnternet odasında saat ücreti 8 TL. kablosuz bağlantı yalnızca lobide ve o da ücretli. (telekom müşterisiyseniz ve şifre aldıysanız ücretsiz kullanıyormuşsunuz)
- Oda temizliklerini detaylı inceyince pek ince temizlik yapılmadığı belli oluyor. Kimi koridorlarda temizlenmemiş ve kapısı açık duran odalar günlerce bekliyor. Aynı koridorlar da toz toprak içinde.

Yatırım değerine göre eksik işletilen tesisler beni üzüyor. Leblebi büyüklüğünde zeytinle kim kimi kandırabiliyor?

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba,

sitenizde nerede kalınmaz bölümü enteresan ve birazda cesurca bir bölüm olmuş. Bu önceden uyarı sistemi gibi bir şey. Tesisin iyiliği kötülüğü kişiden kişiye değişir ancak burada yazdıklarınızı okuyanlar belkide tesisin kendilerine uygun bir yer olmadğına karar verip gitmeyebilirler. Bu anlamda faydalı olduğunu düşünüyorum.
www.azgezmis.com
Zehra Arslan

Alaçatı'da Tatil dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Alaçatı'da Tatil dedi ki...

Gerçekten güzel bir bölüm olmuş.
Sitenizi incelediğimde hiç Alaçatı otel ve mekanına rastlayamadım.
Alaçatı'mız güzeldir, gezilmeye değerdir.
Bizim sitemizden otel ve mekanları bir nebze inceleme şansına sahip olabilirsiniz.
http://www.alacatidatatil.com
Fredy Şloser