12 Aralık 2008 Cuma

Yorumlarım Hakkındaki Değerlendirmeler İçin;

Bu blogta yer alan yorumlarım için yapılan değerlendirmeleri saygı ve sevgiyle karşılıyorum. Bu tip işletmelerin tv ve basında genelde ticari karşılıklarla yanlı yapılmış yorumlarına alışık olanların, olumsuz eleştirileri veya eleştirinin içinde yer alan olumsuz kısımları; kasıtlı, kötü niyetli, rakip tarafından üstü kapalı yapılmış yorumlar gibi algılamaları da doğal.

Profesyonel işletmeci ve yorumcu olmadığımı, tüm bu yorumları amatörce ve zevk aldığım anları paylaşarak insanlara fikir vermek amacıyla yaptığımı, hatta not defterimi bilgisayarım yerine her zaman her yerden kolayca ulaşabilmek için internette tutmak amacıyla blog oluşturduğumu belirtmeliyim.

Bunların içinde elbette beğenmediğim işletmeler, hissettiğim kötü huylar, bazı özelliklerini beğensem de bazı özelliklerini beğenmek zorunda olmadığım yerler olacaktır. Sonuç olarak tekrar gitmek istemediğim yerleri, nerede yemeyelim ve nerede kalmayalım etiketleriyle yayınlıyorum.

Olumsuz yorumlara karşın, merak edenler için sözkonusu yerlerin ulaşım ve iletişim bilgilerini eklemeyi özellikle ihmal etmiyorum. Benim hoşuma gitmeyen şeylerden siz hoşlanabilirsiniz, farklı zamanda farklı şeyler yaşayabilirsiniz, lezzeti hijyene tercih edebilirsiniz, diyeceğim bir şey olmaz.

Hijyen olmayan bir işletmede yenilen yemekler çok lezzetli olabilir, onyıllarca hizmet eden işletmelerin tümü her yönüyle mükemmel olmayabilir, her profesyonel yorumcu, her ünlü kişi tümüyle doğru yorum yapıyor olamayabilirler.

Olumsuz eleştiri, farkedebilen işletmeci için pek ala bedelsiz danışmanlık hizmeti demektir. Yorum yaptığım işletmelerin bir kısmı da olumsuz eleştirilere karşın alışageldikleri davranışlardan bir türlü vazgeçmemekte, basit düzeltmelere direnmekte ve böylece yeni müşteri elde etme kapısını elleriyle kapatmaktadırlar.

Sevgilerimle,

Hiç yorum yok: