21 Ekim 2007 Pazar

Kalpazankaya Restaurant - Burgazada/İstanbul

İstanbul’un içindesiniz… Ama İstanbul’un dışındasınız. Adalar, İstanbul’un bilinmeyen cennetleri. Her biri ayrı ayrı güzel ve halen pek çok kişi tarafından bilinmiyor, değerlendirilmiyor. Öncelikle eski mimari’nin en iyi korunmuş örnekleri bu adalarda. Ormanlar, yürüyüş yolları, faytonlar, piknik alanları, plajlar. Motorlu taşıt olmayan vahalardan.

Kalpazankaya bilindiği üzere Sait Faik’in Kalpazankaya’sı. Burgazada’nın güneyinde, adayı dolaşan yolun en sonda ulaştığı nokta. Kalpazankaya Restoran, çam ağaçları arasında, tahta masa ve sandalyelerle eskiyi yaşatan bir havada ancak yaz aylarında hizmet veriyor. Kış aylarında hafta sonları açık. Bizim gibi tekne ile gidenler için adalardaki seçeneklerin en önde geleni. Yanaşacak ve bağlanacak doğru dürüst bir iskelesi yok. Açığa yerleştirilmiş birkaç tonoz şamandırası’nı boş bulursanız hemen bağlanın. Varsa botunuzla karaya çıkın, yoksa telefon açın, korna çalın, el sallayın gelip sizi alsınlar tekneden.

Balık ve Et ürünleri, alkollü içecekler, mezeler, salatalar ve ara sıcaklar. Hepsi memnuniyet verici. Ortam ve manzara eşsiz. Özenli bir işletme, Sıcak kanlı yaklaşım ve servis.

Manzarasına İstanbul silueti dahil olamadığı için beton görmeden keyifli saatler geçirebilirsiniz. Ayrıca orman içine yerleştirilmiş salıncak ve hamaklar da sizi bekliyor. Fiyatlara da diyecek hiçbir şey yok.

Yemek öncesi veya sonrası mayolarınızı giyip suya atlayın, deniz banyonuzu unutmayın.

2009 Eylül Notu:

Arkadaşlarım hesap tutarlarının yüksekliğinden şikayetle “artık Kalpazankaya Restaurant’a gitmiyoruz” dediklerinde inanmamıştım. Özel tekneleriyle Burgazada’ya gidenler artık Kalpazankaya Restaurant’ı tercih etmiyorlarmış. Denedik biz de gördük.

3 kişi hafta içi öğlen saatinde mütevazi bir siparişe 150 lira hesap ödedik. Ahtapot salatası 15, kalamar tava 15, kişi başı kuver 2 lira, üstüne bir de % 10 garsoniye. Adada da olsa burası bir kır lokantası, Bağdat caddesi değil. Bağdat caddesindeki balıkçılarda bile bu fiyatlar yok.

Burgaz ada rıhtımında tekne ile sürekli ziyaret ettiğimiz diğer restoranlar artık bizi tanıyor ve özel tekneyle gelen müşterilerine sürekli indirim yapıyorlar. Kalpazankaya’da hesabı öderken rica ettiğimiz % 10 indirim kabul  edilmedi. Ricamızın gerekçesini zar zor dinleyip, umursamadılar bile.

Dedik ki; yüksek hesaplarla müşteriyi kaçırıyorsunuz. Biz tekne sahipleri birbirimize sık ve taze haber veririz, uygun fiyatlı yere pek çok tekne sahibi arkadaşımızı göndeririz. Bu gerekçeye itibar göstermediler.

15 lira fazla ciro yaptılar, bir dahaki sefer bizden yapacakları ciro olmayacak.

www.kalpazankaya.com

1 yorum:

modjo dedi ki...

merhabalar "gezen gezginler"
asagıda yer alan bu mail yoruma cevap olarak burcu p. hanıma gonderilmistir. anlayısınıza sıgınarak yayınlıyorum.

merhaba,
restoranimizda sizinde bahsettiginiz gibi hesaplarda oynama yapilmamaktadir bunun nedeni sabit bir fiyat politikamiz ve menumuz olmasidir. dediginiz gibi iskele tarafinda bulunan restoran sayılamayacak olan bu cafe-restoranlar profesyonel olarak calismayip sadece rekabetten dolayi musteriyi "yakalamak" icin bu tip hareketleri yapabilirler. fakat farkettiyseniz eger, mutfagimiz son teknolojidir ve hijyeniktir sadece mutfagimiz bir restoran buyuklugundedir. adada hicbir restoranda olmayan 2 adet soguk hava depomuz vardır. kullandıgımız yagdan soya sosuna kadar en ufak malzeme bile markadır. tuvaletlerimiz 5 yıldızlıdır. mutfaktaki suyumuz bile arıtılarak kullanılmaktadır ve bunun gibi daha yazamayacagim bircok farkımız bulunmaktadır.
ayrıca bildiginiz gibi profesyonel bir restoranda adisyon uzerinde oynama yapılmamaktadır. bizim de profesyonel bir hizmet verme politikamız esas oldugundan belirli kurallarımız vardır. haftada 3 kez gelen musterilerimize bile sadece tatlı-meyve veya icecek ikramı yapilmaktadir. politikamız olarak tum musterilerimiz esittir.
bu nedenle bizi anlayısla kasılayacagınızı umar, tesekkur ederiz.
ismail bucak.