2 Ekim 2007 Salı

Beyaz Fırın - Kadıköy, Çiftehavuzlar, Erenköy, Suadiye

Kadıköy Çarşısı'nın vazgeçilmezi. Kilise meydanındaki Beyaz Fırın'ın 40 yıldır müşterisiyim. Kıymalı poğaça ve ayran menüsü hiç değişmez atıştırmalığımdır. Her zaman açlığınızı bastırır, midenizi yakmaz.

Beyaz Fırın Stoyanof ailesinin 1841 yılında başlayan öyküsü aslında. Bugün de aile müşterileriyle dost olmayı ve kalmayı ön planda tutarak işlerinin başındalar. Erenköy'deki şubeye hemen her uğrayışımda onlardan biriyle karşılaşıp sohbet etmek veya en azından selamlaşmak bana yetiyor.

Çiftehavuzlar şubesini pek bilmem ama Erenköy şubesi, Bağdat Caddesi ve Sahil Yolu arasında pek kullanışlı bir noktada. Beymen Club yanından sahile inerken dört yol ağzında. Yaz kış, bahçesinde veya salonunda gazete okumak ve çay içmek için ideal. Arkadaşlarla buluşmak ve sohbet etmek için de öyle. Geleneksel fırın mamullerinin yanında pek çok sandviç çeşidi, tatlılar, kahveler, dondurmalar emrinizde.

Hiç şüphesiz tüm şubeler temizlik ve hijyende son derece titiz. İşletmeciler her zaman işinin başında ve müşteriyle hoş sohbet. Suadiye şubesi daha sahile yakın ve bahçesi yaz aylarında oldukça keyifli.

www.beyazfirin.com

Hiç yorum yok: