21 Eylül 2007 Cuma

Tarihi Subaşı Lokantası - Nuruosmaniye/İstanbul

Çeşitli rehberlerde ve “en iyi on” gibi anketlerde birinci sırada olmasına aldanmayın. Son derece sıradan bir sulu yemek lokantası. Eskiden “bol kepçe” denirdi. Ama bu öyle de değil. Minyatür tabaklarda yapılıyor servis. İstanbul’un hemen her semtinde en az bir tane çok daha iyisini bulabilirsiniz. Yemekleri seçerken bile pek hijyen bir yer olmadığı belli ki mutfağı nasıldır acaba?

Bir şekilde meşhur olmuş. Yeri oldukça merkezi ve geçmişi uzun bir yer, ondandır herhal. Basınımızda yer alan anketçi zatlar da (gurme demiyorum) başka yer bilemediklerinden olacak burayı birinci sıraya oturtuvermişler. Alt sıralardaki işletmelerden utanmaları lazım bu zevatın. Yalnızca harika bir yoğurt servis ediyor ki Silivri’den geliyormuş. Belki birkaç şeyi daha öyledir ama onlar için tekrar gitmeye değmez.

Çarşı Kapı Nuru Osmaniye Cad. No: 48/2 Nuruosmaniye. . http://www.tarihisubasi.com/

6 yorum:

veysel dedi ki...

hayatımda yediğim en lezzetli yemekleri tarihi subaşı lokantasında yedim,ayrıca ortam çok hijyen çünkü mutfak açık gözler önünde.Türkiyenin ünlü gurmeleri,basın,sayın Rahmi Koç ve birçok müdavim olan önemli isimler yanılıyor olamaz herhalde,öyle olsaydı 50 yıldır ayakta durabilirmiydi bahsettiğim bir iki sene değil tam yarım asır bence hata kesinlikle sizde...

veysel dedi ki...

Hiç bir iş yeri sadece konumu merkezi diye tam 50 sene ayakta kalamaz hemde ödüller alarak,söylediklerinize siz inanıyormusunuz bu gerçekten çok komik,gerçekleri en iyi zaman gösterir.yarım asır bütün İstanbul halkı yanılmış olamaz herhalde sayın beyfendi.

mehmet dedi ki...

veysel beye katılıyorum tarihi subaşı lokantasının yemekleri bir harika ben 63 yaşındayım kapalıçarşı esnafıyım tam 40 senedir buradan yemek yiyorum benim gibi devamlı gelan eski yüzlerce müdavimi var subaşı lokantası gel geç bir yer değildir müşterilerinin tamamı hergün devamlı uzun yıllar boyu gelir müsade edin de biz 40 yıldır yemek yediğimiz lokantayı sizden daha iyi bilelim bence siz çok yanılıyorsunuz . burada her gün 40 çeşitten fazla yemek var mutlaka uğrayın.

zafer34 dedi ki...

Gezen Gezgin yorumuna tamamıyla katılıyorum, tamamıyla balon bir yer, bu kadar salaş bir yeri değil İstanbul'da, Türkiye'nin her yerinde bulmak mümkün, salaş olmayan tek şeyi fiyatları, yalnız ve yalnız kazıklanmaktan zevk alan ve verdiğn hakkını alamamaktan mutlu olan tüm yemekseverlere tavsiye edebilirim. İyi kazıklanmalar.

Ahmet D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet D. dedi ki...

Gezen Gezgin bu işten anlıyor bunlar ne kadar tarihiyse müşterileri de oradaki sandalye gibi farkeden bir şey yok servis istemek bile dert onun haricinde dışardan servis istiyorsanız sabahtan sipariş vermeniz gerekiyor.